Uvejr på Enø

7 oplevelser til en regnvejrsdag

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Hvad skal man finde på, hvis det står ned i tykke stråler udenfor vinduet. Fortvivl ej, vi leverer en håndfuld tips til sjove og spændende oplevelser, som I kan drage ud til – selv på en regnvejrsdag!

#1 GeoCenter Møns Klint

Oplevelsescentret med alverdens aktiviteter

GeoCenter Møns Klint

Foto:Mads Tolstrup

Længst ude ved en af Danmarks smukkeste naturattraktioner, Møns Klint, ligger GeoCenteret af samme navn. Centeret, der fortæller om Danmarks fødsel, er fyldt med aktiviteter til flere timer, en hel dag - ja, måske endda flere, hvis I skal nå at få det hele med! Den fantastiske udstilling med masser af interaktivitet og 3D-biograf er nemlig ikke det eneste, I kan opleve.

Hvis der kommer ophold i regnvejret, bør I kridte skoene og tage en tur ned af trapperne for at nyde udsigten og de imponerende klipper på tætteste hold, og måske kan I tage en skat med hjem fra stranden i form af et fossil. Hvis I er klar på lidt udfordringer, kan I give jer i kast med trætopbanerne i det omkringliggende skovområde. Hvis højderne ikke lige er jer, så bliver der også tilbudt guidede Mountain Bike-ture og deciderede fossiljagter! 

#2 Koldkrigsmuseum Stevnsfort

En underjordisk rejse i krigshistorien

Foto:VisitSydsjælland-Møn

De dygtige guider fra Koldkrigsmuseum Stevnsfort står som altid parat til at vise rundt i det helt særlige underjordiske fort fra den kolde krigs tid. Derudover stiller fortet skarpt på atombomben med en særudstilling, som udforsker de problematikker og dilemmaer, der omgiver atombomben. Som noget helt unikt kan de lidt ældre (15 år og opefter) afprøve evnerne som kampvognsfører i minikampvognene!

#3 Holmegaard Værk

Kunsthåndværk og glaspusteri for hele familien

Foto:Frame & Work

Holmegaard Værk kan hele familien blive blæst bagover af historien om Danmarks første, sidste og eneste eksiterende glasværk. Her kan I opleve glaspustere og glassamlinger indhyllet i de smukkeste lysinstallationer og animationer samtidig med at I kan lytte til historierne bag som podcast. Har I selv mod på det, kan I prøve kræfter med både glas og ler i de sprællevende værksteder.   

#4 Næstved Automobilmuseum

Et samlermuseum for store og små med biler, motorcykler og fede motordrevne nostalgiske maskiner! 

Foto:Gitte Skovgaard Kristensen

På Næstved Automobilmuseum kan hele familien opleve nogle af de helt store ikoner. Her er mere end 3.000 m2 fyldt op med gamle veteranbiler, motorcykler samt værksteder og butikker fra 50'erne. Om det er far eller børnene, der kommer til at hygge sig mest, kan vi ikke garantere for, men Næstved Automobilmuseum er klart et besøg værd, hvis man går rundt med en lille mekanikentusiast i maven.

#5 Escape room

Løs mysteriet for at undslippe fangeskabet!

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Escape Room er en sjov og underholdende mission, der kræver samarbejde imellem alle familiens medlemmer. Ved hjælp af ledetråde og skjulte spor skal I løse forskellige opgaver, der til sidst udløser nøglen, som kan slippe jer ud i friheden. Mon I kan løse mysteriet indenfor en time og genvinde friheden inden tiden rinder ud? I kan løse mysterier både i Næstved Bowl'n'Fun og på Koldkrigsmuseum Stevnsfortet!

#6 Klatrecentralen

Et klatreunivers for hele familien

Klatrecentralen

Foto:Destination SydkystDanmark

I et gammelt kraftværk i Næstved ligger Klatrecentralen. Her kan hele familien udfordre højdeskrækken og mærke adrenalinet pumpe i de mange forhindringer, som findes i alle højder og niveauer. Du bestemmer selv om du vil klatre til tops, eller om du tager udfordringerne i 1,6 meters højde. Det er altid sjovt at se kammeraterne og familien på en ny måde, grine sammen og selv mærke suset. I Klatrecentralen er sjov, fysisk læring og udfordringer i allerhøjeste fokus - og alle kan være med.

#7 Stevns Klint Experience

Kom med 66 mio. år tilbage i tiden, da jorden blev ramt af en kæmpe asteroide.

Stevns Klint Experience fortæller den dramatiske historie om den asteroide, der ramte Jorden for 66. mio. år siden og tog halvdelen af alt liv med sig. Ja selv de mægtige dinosaurer kunne intet stille op. Oplevelsescenteret er proppet med interaktive udstillinger og en biograf, der indbyder til leg og læring.