Feriepiloterne guider: 6 fede oplevelser på Sydsjælland & Møn

Foto: Mads Tolstrup

Med et imponerende rejse-CV i rygsækken, snørrede feriepiloterne vandrestøvlerne og prøvede kræfter med vandreferie på Sydsjælland & Møn. Få deres bedste tips til en oplevelsesrig vandreferie her. 

#1 Kirken på klintekanten

Feriepiloter - vandreferie

Foto:Mads Tolstrup

Max: Det var en kæmpe aha-oplevelse for os at vandre på Trampestien ved Stevns Klint. Naturen er fuldstændig fantastisk – Danmark er altså ikke bare flad som en pandekage, som mange måske tror. Og så er der bare helt utroligt meget at opleve på den ellers kun 22 km lange vandrerute. Vi kom både forbi Holtug KridtbrudStevns Fyr, det underjordiske Koldkrigsmuseum Stevnsfort og Højerup Gamle Kirke, der ligger helt ude på kanten af klinten. Højerup blæste os fuldstændigt bagover – tænk, at sådan et sted findes i Danmark, det er som taget ud af Italien.

#2 Sjov i trætoppene

Feriepiloter - vandreferie

Foto:Mads Tolstrup

Trine: Egentlig havde vi kun en time i Go Fly  trætopbanerne på Gavnø Slot, men det var så sjovt, at vi endte med at bruge tre. Go Fly er en forhindringsbane med alt fra svævebane til balancebom og klatrenet mange meter over jorden. Max har højdeskræk, men vi gennemførte alligevel alle baner begge to. Man bliver simpelthen grebet af det. Bagefter gik vi en tur i den store slotspark og kiggede på de mange flotte blomsterbede.

#3 Superfed SUP

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Max: Vi elsker at være aktive, så vi var vildt glade, da vi fandt ud af, at vi skulle stå på SUP-board med Limelight Watersports i Rødvig Havn. Det er sværere, end man skulle tro at komme op på boardet, så i starten var der lidt bambi på glatis over os, og vi måtte også en tur i baljen et par gange. Men med lidt øvelse lykkedes det os at stå oprejst, og det var en fed oplevelse. Faktisk blev vi så bidt af det, at vi efterfølgende har investeret i et board, som vi kan suse rundt på her til sommer.

#4 Ro, ro, ro din båd

Foto:Destination SydkystDanmark

Max: Der er noget næsten terapeutisk over at glide ud i det lille åløb ved Slusehuset i Næstved, som er ejet af far og søn. Her kan man leje en kano og opleve Susåen fra vandsiden. Undervejs på kanoturen kom vi forbi den kendte kostskole Herlufsholm, sejlede under små broer og store, grønne trækroner, der væltede ind over åen. Vi hilste også på et par andefamilier og nød stilheden.

#5 Ned i dybet

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Trine: Normalt står museer ikke øverst på listen, når vi holder ferie, men Koldkrigsmuseum Stevnsfort var en vild oplevelse. Museet ligger under jorden dybt nede i Stevns Klint og tager dig på en rejse tilbage i tiden. Her kan man se, hvordan soldaterne levede under 2. verdenskrig i de lange, trange gange og få historien om den danske forsvarsbastion.

#6 Ren idyl

Sofienlyst ved Gavnø Slot er åben for udlejning året rundt

Sophienlyst ved Gavnø Slot er åben for udlejning hele åretFoto:Gavnø Slot

Max: Forestil dig at komme sejlende til en smuk, grøn ø, hvor en lille sti fører dig op til et charmerende bindingsværkshus. Der er ikke et menneske i miles omkreds, kun hjorte og fasaner, der går og hygger sig på den store naturgrund. Sådan var det at ankomme til Gavnø Slots udlejningshus Sophienlyst, der ligger på det, der føles som kanten af verden. Vi nød at sidde udenfor i sommernatten, lave morgenbål og puste ud ovenpå en lang dags vandring.