Busreklamer

Tips til offentlig transport

Foto: Christian Lindgren

Du kan komme rundt og nyde alle Sydsjælland & Møns oplevelser med offentlig transport. Bus og tog giver frihed til at nyde et ekstra glas øl eller vin til maden, og du slipper for at bruge ferien på at finde parkering. Vi har samlet nogle tips til en grønnere ferie.

Udforsk Sjælland og København

Offentlig transport i Danmark er den mest effektive måde at komme rundt på. Du kan bruge den turistvenlige rejseplanlægger ”journey planner” til at planlægge dine rejser med offentlig transport. Du kan også downloade DOT Billetter appen, da det er den nemmeste måde at købe billetter på. Hvis du foretrækker at købe fysiske billetter, kan du finde billetautomater på udvalgte stationer og i lufthavnen.

 

Planlæg din rejse med offentlig transport

Journey planner hjælper dig med at finde den bedste rute til din rejse med offentlig transport. Vores søgemaskine anvender live data til alle former for offentlig transport i København og resten af Sjælland. Indtast din destination, og modtag en anbefaling om den nemmeste måde at komme dertil. Journey Planner kan findes via linket: Journey Planner (publictransport.dk).

 

Køb af billetter i DOT-Billetter appen

DOT-Billetter gør det nemt for dig at komme rundt i København og på Sjælland med offentlig transport. I appen kan man købe enkeltbilletter, cykelbilletter, city passes, pendlerkort, pendler20 og tillægsbilletter til pendlerkort. Du kan læse meget mere om køb af billetter i DOT Billetter appen her: DOT Tickets App (publictransport.dk)

Download DOT Billetter app her:

 

Rejseplanen

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer fra A til B med bus eller tog, kan du altid bruge Rejseplanen. Det er det bedste værktøj til at finde den mest optimale rutevejledning med bus og tog. Alternativt kan du klikke på billedet herunder for at få nogle tips til, hvordan man kan komme frem til populære oplevelser fra nogle af de største byer.

Én billet til det hele

City Pass giver ubegrænset rejse til bus, tog og metro i op til fem dage. Med et City Pass får du den optimale løsning, hvis du planlægger at bruge offentlig transport flere gange under dit ophold på Sjælland. Prisen for et City Pass er fra 160 kr. for voksne og 80 kr. for børn. Du kan købe et City Pass via appen DOT Billetter, hvor du kan vælge billetten "City Pass Syd". Hvis du vil en smuttur til København, kan det anbefales at vælge billetten "City Pass X-Large", som gælder i bus, tog og metro på hele Sjælland og Øerne. Du kan læse mere om City Pass her: City Pass

Movia

Foto:Movia

Gratis entré til oplevelser med Copenhagen Card

Med et Copenhagen Card får du ikke bare adgang til ubegrænset offentlig transport. Du får også gratis adgang til mere end 80 attraktioner i hele hovedstadsområdet. Den ubegrænsede transport gælder i alle zoner mellem Stevns og det nordligste Sjælland og mellem København og Roskilde. Der kan være mange penge at spare ved at købe et Copenhagen Card, eksempelvis hvis du gerne vil tage fra Sydsjælland & Møn til København på en endagstur.

Copenhagen Card zonekort

Foto:Copenhagen Card