©  Foto:

Børn og Dyr på Bregentved

Børn og Dyr på Bregentved d. 29.-30. juni 2024

På Børn & Dyr på Bregentved summer dyrskuepladsen af liv. På børnedyrskuet dyster børn med deres kæledyr, mens der også er traktortræk, firmaudstillere, kræmmere, madboder og Tivoli. Så kom og vær med.

Hvert år besøger ca. 13.000 gæster børnedyrskuet som foregår lørdag og søndag i uge 26. Mange besøgende kommer fordi det er en tradition - de kom der som børn med deres forældre, og nu tager de deres børn med til dyrskuet, for at give dem en god oplevelse. Besøgende som ikke har været på "Børn & Dyr på Bregentved" før, bliver ofte overrasket over dyrskuets størrelse, da dyrskuepladsen er på størrelse med 13 fodboldbaner.

 

Dus med dyrene

På børnedyrskuet dyster op imod 250 børn sammen med deres kæledyr om den eftertragtede Bregentvedpræmie eller deltager i andre 4H aktiviteter. For mange 4H´er er dyrskuet "den store eksamen" efter flere måneders forberedelse i 4H hvor de har lært om pasning og pleje af deres kæledyr.

Kanin-, gede- og fåreavlere mødes og konkurrere indbyrdes - ligeledes gør kødkvægracer. 4H og LU har aktivitets- og informationsstand på pladsen.

For gæster som ikke deltager i dysten, har man rig mulighed for at hilse på de 4-benede deltagere, og spørge ind til dyrene hos dyrenes ejere.

 

Kæpheste- og bamseskue for de mindste

Har du en vild kæphest, eller er du pjattet med bamser? Så kom vis og fortæl om dem.

Ligesom udstillere med dyr, skal bamserne selvfølgelig også dyrlægetjekkes. Udstillerne skal lave et flot skilt som skal hænges op ved bamserne, så publikum kan se hvad bamserne hedder og hvem der ejer dem.

 

Fra traktortræk til Tivoli

I hver en krog på dyrskuepladsen summer det af liv og der er et stort udbud af aktiviteter. Der er traktortrækkere som konkurrerer om at trække den tunge slæde længst, firmaudstillere og kræmmere som hilser på gamle som nye kunder, kæmpe gratis legeplads hvor børnene leger, hygger og bliver underholdt, mens far, mor og bedsteforældre tager et hvil.

Ankers Tivoli er også med - og det har de været det siden 1969.

 

Frivillige ildsjæle

Børn & Dyr på Bregentved er baseret på frivillig arbejdskraft og blandt de ca. 500 frivillige er der en fællesskabsånd som man skal lede længe efter. "Børn & Dyr på Bregentved" overtager en tom græsmark 8-9 dage før dyrskuet og bygger en festlig og flot dyrskueplads op. Allerede 4 dage efter dyrskuet afleveres en tom og ren græsmark og Bregentved Gods takkes endnu engang for lån af Piberhusfolden.

Det er en støtteforening som står bag arrangementet Børn & Dyr på Bregentved. Foreningens formål er ved afholdelse af børnedyrskuet at støtte 4H og LandboUndgomsarbejdet.

Se mere på www.bornogdyr.dk hvor du også kan købe entrébilletter