©  Foto:

Knudshoved Odde

Knudshoved Odde er et skønt naturområde der ligger små 15 km. fra Vordingborg by, ud til smålandsfarvandet.

Knudshoved Odde er i to dele som bliver delt mellem den yderste spids som er selve Knudshoved, resten er Knudshoved Odde hvorpå Knudsskov også ligger.

Knudshoved Odde er 15 kilometer lang, og selve spidsen er fredet. Hvis man ønsker at besøge den yderste del, så skal man tage de gode vandrestøvler på da man ikke kan komme dertil på andre måder end til bens, turen er på ca. 19 kilometer fra den østligste p-plads. Spidsen af Knudshoved kan indimellem være umulig at komme frem til hvis man kommer når det er højvande, da man skal over et smalt drag der er omringet af vand.

Kommer man ud til spidsen kan man opleve en sand naturoplevelse ud over det sædvanlige. De 92 hektar jord har siden 1952 været fredet og det er et område som udelukkende har været anvendt til græsning, og man har derfor aldrig dyrket noget på jorden, og man har heller ikke fældet eller plantet træer. På hele Knudshoved Odde er der registreret over 15 forskellige naturtyper, herunder strandvolde, klitter, overdrev, skove og søer mm. Så det er en rigtig speciel oplevelse at gå tur igennem de mange forskellige områder.

Der er flere forskellige dyrearter på Knudshoved Odde, en mest kendt er den sjældne Klokkefrø som yngler i vandhullerne på halvøen, og i maj og juni måned, så er det et af de bedste steder i landet at høre klokkefrøerne på. Hvis man er heldig, kan man også se spættede sæler langs kysten.

Foruden de mange skønne dyrearter på Knudshoved Odde kan man også opleve mange forskellige arter af buske, træer, overdrevs planter, både almindelige og mere sjældne typer. Noget at det som mange besøger området for i sensommeren, er brombær, som der findes i store mængder rundt omkring på området.

For at passe området har man tidligere haft amerikanske bisonokser til at græsse på udvalgte områder, sidenhen er de dog blevet udskiftet med Gallowaykvæg – så det kan være en god ide at kigge efter hvor man går på de store åbner græsområder der er indhegnet, men som man kan gå igennem.

Det er muligt at parkere sin bil ved den østlige p-plads, hvor man også finder en Jættestue.

Hele området er privatejet af Rosenfeldt Gods.

Læs mere om området, de forskellige plante- og dyrearter samt den bedste vej til selve Knudshoved lige her