©  Foto:

Kongsbjerg Dark Sky Stjernespot

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.

Kongsbjerg er Møns andethøjeste punkt og er perfekt til stjernekiggeri. Stien til tænkebænken på toppen af Høvblege starter på parkeringspladsen ved Busenevej. Gåturen tager ca. 10 minutter og det er meget simpelt at finde vej. Fra Høvblege åbnes en fantastisk udsigt mod øst, syd og vest, og derfor er det et af de bedste steder på Møn til at kigge på stjerner og opleve Mælkevejens fascinerende gas- og stjernespor.
Man skal altid huske at lukke porten efter sig, da dyrene kan slippe fri.

Færdsel i området:

Dette stjernespot ligger på statens arealer, som er både del af kerneområderne af Møn UNESCO biosfære samt Dark Sky park.
Det er vores fælles ansvar at bevare den unikke og artsrige natur, der giver os unikke oplevelser. Alle har ret til at færdes i naturen, men vi skal tage hensyn til dyr, planter og andre mennesker.

På statens arealer gælder særlige regler for færdsel i naturen, især om natten. Det anbefales at færdes på veje og stier, så voksesteder for sjælden flora og levesteder for dyr og fugle ikke ødelægges. Derudover anbefales stille færden, så dyr og fugle ikke forstyrres. Sørg altid for at du ikke efterlader andet end dine fodaftryk i naturen.

Læs mere om regler for færdsel på statens arealer her: https://mst.dk/friluftsliv/hvad-maa-jeg-i-naturen/