©  Foto:

Kystfiskeri fra Stevns Klint

Smukke Stevns byder på et fantastisk havørredfiskeri.

I lystfiskerkredse er Stevns nævnt som et af top stederne at fiske efter havørreder i landet.

Stevns er altid garant for gode natur og fiskeoplevelser udover det sædvanlige. Der findes en række spændende fiskepladser fra nord til syd, og især fiskeriet under klinterne er kendt for store og velkonditionerede fisk året rundt. Det skyldes det dybe vand, der er ud for klinten, hvor havørredernes fortrukne byttefisk, tobiserne, gerne strækker forbi – og efter tobiserne følger havørreden.

Man kan dyrke alle former for kystfiskeri på Stevns - herunder også fluefiskeri med succes. Ellers er Stevns kendt for spinnefiskeri med ofte lidt større agn, netop for at få de store havørreder i tale. Og chancen for at en af disse store fisk hugger, er der altid, når man fisker på Stevns - og ofte falder hugget hårdt og uventet!

Udover eminent fiskeri byder Stevns også på en imponerende geologi, hvor klinten nu er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Dette ses især tydeligt, hvis man besøger klinten under Højerup Kirke, der udover at være et flot udflugtsmål også er en god fiskeplads.

Nogle af fiskepladserne på Stevns er svært tilgængelige, hvor man skal gå langt langs med kysten. De mest kendte og nemt tilgængelige fiskepladser nævnes her (fra nord til syd):

  1. Strøby Egede
  2. Køge Sønakke
  3. Bøgeskoven
  4. Holtug Gl. Kridtbrud
  5. Højerup Kirke
  6. Boesdal Gl. Kridtbrud
  7. Lund

Ligeledes kan fiskepladserne ses på kortet her

Du kan også læse mere om kystfiskeri på Stevns i Fishing Zealands magasin