Parferie i Næstved

Top 10 naturoplevelser for voksne

Foto: Tue Schiørring Fotografi

Tag sammen ud og find glæden i naturen, hvor der er højt til himlen, langt mellem menneskerne og tid til hinanden og reflektionerne 

Liste
Kort

Liselund Slotspark - Den romantiske have

Liselund Romantiske have ligger som en lysning i skoven og danner sin egen lille verden. Det er Danmarks bedst bevarede romantiske have. Her fortælles historien om grundlæggeren adelsmanden Antoine de...

Læs mere
Vallø Slotspark
Foto: Stevns Erhvervsråd

Vallø Slotspark

En af landets største og smukkeste herregårdshaver - et besøg værd!

Læs mere
Historisk-botanisk Have
Foto: Leif Larsen

Historisk-botanisk Have

Haven er en samling af de gamle Almueplanter, der har været i Kulturens, Skønhedens og Lægekunstens tjeneste i Generationer.

Læs mere
Dark Sky Møn og Nyord
Foto: Ruslan Merzlyakov

Dark Sky Møn og Nyord

Møn og Nyord har en enestående stjernehimmel, og da der samtidig er meget lidt lysforurening gør det, at himlen er meget mørkt og det derfor er muligt at se stjerner i tusindvis.

Læs mere
Mindelund ved Højerup
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Mindelund ved Højerup

Gå tur i lunden, oplev klintens unikke natur - gå ikke glip af den storslåede udsigt fra kirkens balkon.

Mindelunden bag Traktørstedet er skabt som en hyldest til personer, som stevnsboerne skylder e...

Læs mere
Vordingborg Borgruin
Foto: Danmarks Borgcenter

Vordingborg Borgruin

Midt i Vordingborg ligger det gamle borgområde, som er et smukt og historisk sted at gå en tur. Her kan du helt nyde udsigten over vandet, det grønne område og historiens vingesus.

På denne slotsbank...

Læs mere
Herlufsholm Pinetum
Foto: Palle Jørly Jensen

Herlufsholm Pinetum

Samling af sjældne fyrre- og nåletræer fra store dele af verden. Anlagt i årene 1890-1920. Området talte over 100 sorter, som dengang var møntet på skolebrug, men også som et forsøgsområde for at find...

Læs mere

Lystfiskeri på Sydsjælland & Møn

Sydsjælland & Møn har naturen og kysten, så kom og oplev et unikt område med mange gode fiskemuligheder. Planlæg din fisketur og læs mere om de gode fiskesteder på Sydsjælland & Møn, og få tips og råd om blandt andet kystfiskeri, brakvandsfiskeri og trolling.

Camønoen - Kongerigets Venligste Vandrerute

Camønoen, der også bliver kaldt "kongerigets venligste vandrerute", strækker sig 175 km over Møn, Bogø og Nyord. Undervejs kommer du igennem områdets smukkeste natur, langs betagende kyster, gennem hyggelige småbyer og forbi flere unikke seværdigheder. 

Læs mere