Per Rasmussen - ildsjæl - behind the scenes En Uforglemmelig Sommer

”Naturen er min vitaminpille …”

3.7.2020
Foto: Frame&Work

Pressefotograf Per Rasmussen fra Vordingborg er én af de lokale ambassadører i kampagnen ’SydkystDanmark forlænger sommeren’. Per er dybt fascineret af den lokale natur og dyrelivet, og med sin smittende glæde skal han inspirere andre til at tage ud.

”Svaner plejer at være nogle sataner, men den her svanefamilie er jeg altså kommet helt tæt på,” fortæller Per Rasmussen med et stort grin.  

”Jeg har fulgt svaneparret lige siden de gik i gang med at bygge rede i marts – i regn og rusk. Og jeg har altså fået lov til at være helt tæt på og kunne filme dem, mens de har fået unger. Det er en enorm stor oplevelse for mig at kunne være så tæt på dyrelivet,” siger han.

Per Rasmussen fra Vordingborg er professionel pressefotograf og samtidig en meget dygtig naturfotograf.

”Jeg bliver tit spurgt om, hvad der er mit favoritspot, og det synes jeg, er svært at sige, for vi bor i et smørhul af fantastiske oplevelser. Du kan få en stor oplevelse ved Møns Klint, og også ved Knudshoved Odde eller Stevns Klint. Der kommer noget nyt alle steder, for du kan ikke forudbestille dine oplevelser i naturen,” siger han.

Tidlig morgen
Foto: Frame&Work
Per Rasmussen - ildsjæl - behind the scenes En Uforglemmelig Sommer
Foto: Frame&Work

Per Rasmussens billeder af den lokale natur og dyrelivet får han ofte i kassen på sin daglige kajaktur. Den lille svanefamilie er blot ét af hans yndlingsmotiver. Også hjorte, ræve, havørne og sågar en grævling er det lykkedes Per at få taget foto af. De mange smukke motiver er ofte taget i de helt tidlige morgentimer:

”Jeg holder især af tidspunktet, hvor natten bliver til dag. Hvor du kan fornemme den her overgang fra nat til en ny dag, det er meget specielt. Der er én eller anden form for friskhed over det – noget helt andet end en solnedgang. Og så er jeg tilbage og klar til en ny arbejdsdag, når andre står op. Jeg har simpelthen fået min vitaminpille!”

Hvis man følger Per Rasmussen på Facebook, er der ingen tvivl om, at han lykkedes med at fange de allersmukkeste steder og det mest fascinerende dyreliv nærmest ’lige uden for hoveddøren’.

Som han siger, så er naturen i Destination SydkystDanmark mindst lige så fascinerende som for eksempel i canadiske British Colombia: Det kan godt være, at vi ikke har ulve eller bjørne, til gengæld har vi ræve, hjorte, grævling og meget meget mere.

”Jeg er jo pressefotograf, og det vil sige, jeg har en arbejdsdag med en høj puls og en deadline. Når jeg kommer ud i naturen, så falder jeg til ro, og jeg får nogle oplevelser, som bringer mig væk fra stress og hverdagens problemer,” siger Per Rasmussen.

Per Rasmussen - ildsjæl - behind the scenes En Uforglemmelig Sommer

Foto:Frame&Work

”Du kan få en fantastisk naturoplevelse, hvis du bare kommer afsted. Det fascinerer mig også, at du ikke kan ’forudbestille’ oplevelsen. Det kan da godt være, at du tager afsted med en tanke om, at du gerne vil se en ræv eller en havørn, men det er bare slet ikke sikkert, at du ser dem lige i dag. Men så har naturen helt sikkert noget andet på programmet til dig. Du skal bare sidde helt stille og være en del af omgivelserne, så er det helt sikkert, at du får en oplevelse,” siger han.

Per Rasmussen er stolt over, at han er blevet udvalgt til at medvirke i den nye kampagne for Destination SydkystDanmark:

”Jeg er da megastolt, også fordi jeg selv har en kæmpestor glæde ved at færdes i naturen – og jeg vil meget gerne være med til at give den glæde videre. Jeg er ikke bange for, at der pludselig bliver et enormt rend af mennesker på lige mine favoritsteder, for vores natur er så stor og skøn, at der er plads til os alle,” slutter Per Rasmussen.