Feriepiloter - cykelferie

Følg i Feriepiloternes fodspor på cykelferie

Foto: Mads Tolstrup

Spænd hjelmen, og træd i pedalerne! Her er ferien for jer, der drømmer om en aktiv ferie i pagt med naturen. 

Det er meget federe at opleve naturen fra et cykelsæde end gennem en bilrude, mener familien Andersson-Jessen. Som Feriepiloter på Sydsjælland & Møn, har familien på fire testet den kystnære cykelrute Eventyrruten, der bugter sig 170 km mellem kyst og skov forbi masser af familievenlige attraktioner. Blandt andet har de sejlet i picnicbåd og været på spøgelsesjagt i en gammel ruin. Her deler de ud af deres bedste tips, så du kan følge i deres fodspor.

Pragtfulde pitstop

Den frihed, der følger med at være på cykelferie, passer børnefamilien fra Albertslund rigtig godt. Den gør det nemlig muligt at holde hvil og tage spontane afstikkere undervejs.

”Med to børn er det rart at kunne tage tingene i eget tempo og give efter for pludselige behov eller indskydelser. For eksempel gjorde vi pitstop ved Jonsholm jordbærplantage og tog et dejligt dyp ved Skaverup Strand,” siger Maria Andersson, inden ægtemanden Casper Jessen bryder ind.

”For os er det ikke nok at se naturen gennem en bilrude, vi vil ud i den og opleve den,” siger han og fortæller, at familien af samme årsag sjældent tager på charterrejse.

”Hotellet er ofte det eneste, man ser, når man er på charterferie. På vores cykeltur rundt på Sydsjælland så vi både flot natur, bl.a. de flade enge ved Avnø Fjord, skovene omkring Skovtårnet og Gavnø, og faldt i snak med de lokale. Pigerne lagde også mærke til, at man taler lidt anderledes syd for København. Sådan en tur er virkelig med til at udvide deres horisont,” siger Casper Jessen.

Særligt cykelturen fra den gamle slotsruin på Danmarks Borgcenter i Vordingborg til charmerende Kalvehave Havn var familien pjattet med. Her cyklede de ad Bakkebøllestien langs kysten, som bugter sig gennem både skov og marker for til sidst at slutte på en bakketop med kig til Dronning Alexandrines Bro, der fører til Møn. Om aftenen gik de til køjs i en hotelbåd hos Bed and Boats

Om Feriepiloterne

Feriepiloter - cykelferie

Foto:Mads Tolstrup

Maria Andersson, 34 år, Casper Jessen, 40 år, Mathilde, 12 år, og Lykke, 5 år, er en cykelglad familie fra Vestegnen. De har ingen bil, men fragter sig rundt på cykel – både til daglig, og når de holder ferie. 

”Når vi cykler, kommer vi hinanden ved som familie. IPad og smartphones er helt uden for rækkevidde, så vi får talt om en masse ting. Om skole, venner, og de ting, der kan bekymre en preteen, eller også skråler vi med på en MGP-sang. Der bliver skabt et helt særligt nærvær på sådan en cykeltur, og børnene får en oplevelse af at kunne klare mange ting selv. Det giver selvtillid,” fortæller Maria Andersson.

Følg flere Feriepiloter

Familien Andersson-Jessen er ét ud af fire hold feriepiloter, Sydsjælland & Møn har sendt på eventyr denne sommer. Alle fragter sig bæredygtigt rundt i destinationen: i elbil, på gåben, på cykel og elcykel.