Feriepiloter - max og trine

Følg i Feriepiloternes fodspor på vandreferie

Foto: Mads Tolstrup

Snør vandrestøvlerne, og sæt tempoet helt ned! Nogle af Danmarks mest naturskønne vandreruter venter forude.

Kæresteparret Max Heiredal og Trine Kingo Nielsens sommer tog pludselig en uventet drejning, da de fik at vide, de skulle på vandreferie med pitstop ved nogle af Sydsjælland & Møns skønneste attraktioner og Bed & Breakfasts. På den otte dage lange vandretur fik feriepiloterne over 100 kilometer i benene og fik fyldt bagagen op med fantastiske oplevelser - faktisk var de så vilde med området, at de kun en uge senere kom tilbage til en ferie mere. Her deler de ud af deres bedste tips, så du kan følge i deres fodspor.

Vandreferie

Foto:Mads Tolstrup

Kuperet som Toscana

Kæresteparret er langt fra nybegyndere, når det kommer til at vandre mange kilometer om dagen i varieret terræn. Tidligere har de sammen besteget Kilimanjaro og vandret i Taiwan, Polen og Tjekkiet. Særligt naturen her på Sydsjælland & Møn har gjort stort indtryk.

– Mange tager til Møn for at se Møns Klint, og der er virkelig også smukt, men vi var mindst lige så fascinerede af det bakkede landskab på den østmønske del af Camønoen, der ligner et postkort fra Toscana på en solskinsdag. Stevns Klint Trampesti går ad små stier gennem højt græs, marker og langs klintens kant, og der er bare hele tiden noget at se og opleve. Lagunestien førte os til den hyggelige havneby Karrebæksminde, hvor vi nød at hænge ud ved kanalen, siger Max Heiredal.

Lokale råvarer

De to feriepiloter har transporteret sig bæredygtigt fra a til b under hele turen. Selv til vands, hvor enten armmuller eller elmotor har fået dem frem i verden.

– Vi er helt sikkert blevet mere bevidste om at indtænke bæredygtighed på vores fremtidige rejser. På flere måder. Flere af de restauranter, vi spiste på, var meget fokuserede på at bruge lokale råvarer, og den tankegang kunne mange lære noget af. På Egn Bed and Breakfast havde kokken selv været ude og hente kartoflerne på en nærliggende gård, og på Konference & Hotel Klinten kom stort set alle råvarer fra Stevns, fortæller Max Heiredal.

Netop de gode middage nød parret ekstra meget, for i hverdagene står den som oftest på en hurtig omgang spaghetti bolo. Desuden har de haft god tid til at komme helt ned i tempo.

– Det har været dejligt at have tid sammen og bare kunne nyde nuet. Vi vil aldrig glemme den her tur, siger Max Heiredal.

Foto:Mads Tolstrup

Gensynsglæde

Max Heiredal og Trine Kingo Nielsen er nået vidt omkring på deres tour de Sydsjælland & Møn. De har både besøgt nogle af destinationens absolutte topattraktioner såsom Gavnø Slot og GeoCenter Møns Klint, men også fundet vej til små, hyggelige Bed & Breakfasts langt fra alfarvejen. Særligt et sted har dog pirret parrets nysgerrighed så tilstrækkeligt meget, at de var nødt til en vende retur kun en uge efter, de var kommet hjem til Nørrebro.

– Vi var bare slet ikke færdige med at udforske Møn, og så manglede vi også at opleve den lille bilfri ø Nyord. Denne gang sov vi i tipi og hængekøje på Camp Møns Klint, det var superfedt, slutter han.

Om Feriepiloterne

Feriepiloter - max og trine

Foto:Mads Tolstrup

Max Heiredal, 34 år, og Trine Kingo Nielsen, 31 år, er kærester og bor i København. Sammen har de tidligere besteget Kilimanjaro og vandret i store dele af verden – nu også på Sydsjælland & Møn. Parret har vandret på de fire kystnære vandreruter Stevns Klint Trampesti på Stevns, Sjællandsleden ved Faxe Bugt, Lagunestien nær Karrebæk Fjord og Camønoen på Møn.