Eventyrruten

Foto: Blue Room

130 km fordelt på fem etaper giver en optimal cykelferie for hele familien på Sydsjælland & Møn. Den eventyrlige cykelferie bringer jer forbi nogle af de mest naturskønne områder og spændende børnevenlige attraktioner på Sydsjælland & Møn.

Gavnø Slot, Danmarks Borgcenter og Faxe Kalkbrud er nogle af de oplevelser I kommer forbi. Derfor er ruten et paradis for både små prinsesser, riddere og nysgerrige eventyrere. Der er masser af mulighed for overnatning i shelters, på campingpladser, bed and breakfast eller hoteller langs alle etaper.

Turen starter og slutter i Næstved, hvor man enten kan komme til med bil eller tog fra København eller Rødby, her er det også muligt at leje cykler.

  Eventyrruten

  Se hele Eventyrruten her

  Foto: Destination SydkystDanmark

  Etape beskrivelse

  Foto:VisitSydsjælland-Møn

  Etape 1: Næstved – Feddet, 31 km

  Fra Næstved cykles 31 km via den regionale rute 54 til halvøen Feddet. Turen er idyllisk og I kommer forbi forskellige smukke skovområder, hvor det er oplagt at holde en velfortjent pause. Det er oplagt at overnatte på det familievenlige Feddet Strand Resort, der byder på masser af aktiviteter for børnene: junglebane, netland, indendørs pool, strand og meget mere.

  Faxe Kalkbrud

  Foto:Destination SydkystDanmark

  Etape 2: Feddet – Feddet, 27 km

  Bliv en ekstra dag på Feddet Strand Resort og lad dag to være en dagstur til Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe. Tag afsted langs panoramarute 425 ”Fed, Fjord og Fossiler”. Turen er på 26 km, og halvvejs når I det imponerende Faxe Kalkbrud, hvor alle kan have heldet med sig i jagten på fossiler; lej f.eks. hammer og mejsel på Geomuseum Faxe og prøv at hakke i den hårde kalk.

  Natur Ugledige

  Foto:Destination SydkystDanmark

  Etape 3: Feddet – Vordingborg, 30 km

  Dagens etape er på 30 km og tager jer fra Præstø Fjord til Vordingborg. Følg rute 9 langs Præstø Fjord og ind til Præstø, hvor det er oplagt at holde en pause, spise en is og nyde den idylliske købstad eller havnen med udsigt over Præstø Fjord. Er I af sted i sommerferien så tag et smut forbi teaterparken H.C. Andersens Verden. Fra Præstø følger i rute 56 mod søen ved Ugledige og Stokkede Skov. Trods stedets grumme historie på Galgebakken er det et oplagt sted at spise madpakken f.eks. ved shelteren, som også har bålplads. Herfra går turen videre mod Vordingborg.

  Foto:Bo Nielsen

  Etape 4: Vordingborg – Køng, 32 km

  På fjerde etape er det oplagt at starte dagen ved Danmarks Borgcenter og Gåsetårnet. Her kan I få historien om Valdemar Atterdag, Valdemar Sejr og Valdemar Den Store gennem den interaktive iPad guide, eller prøve kræfter med iPadens Ghost Hunt. Rute 8 fører jer lige forbi Borgcenteret og I følger ruten på i alt 32 km, hvor i bl.a. også kommer forbi naturområdet ved Knudshoved Odde og Avnø Naturcenter.

  Gavnø Slotspark

  Foto:Lars E

  Etape 5: Køng – Næstved, 19 km

  Benene er måske ved at være trætte, men etape 5 på 19 km går nordpå langs Rute 8 og lige forbi Gavnø Slot, hvor oplevelserne er storslåede. Oplev slottets fine rum og samling af malerier, sommerfuglehus, bjerggeder, blomsterpark og Go High trætopbaner. Herfra cykler I ind mod Næstved, hvor I kan udforske de smukke gavlmalerier i Næstved Kunstby eller besøge Næstved Samler og Automobilmuseum.

  Foto:Bonbon-Land

  Alternativ etape:

  Har i mod på mere, så tag en overnatning mere og bliv i Næstved. Det giver jer mulighed for at tage en tur til BonBon-Land (9 km), på stranden i Karrebæksminde (12 km) eller til Skovtårnet på Camp Adventure (16 km).

  Overnat, oplev og få hjælp

  Overnatningsmuligheder, skønne oplevelser og kyndige turistinformationer er placeret langs hele ruten. I boksene herunder har vi samlet de mest lige til steder, som følger ruten, så I nemt og tilpasset jeres behov kan finde de bedste steder for jeres tur.