Feriepiloter elbil

Feriepiloterne guider: 5 fede oplevelser på campingferien

Foto: Mads Tolstrup

Campinglivet har det hele – og mere til. Familien Lind-Andersen har testet tre campingpladser på syv dage og besøgt et hav af topattraktioner på Sydsjælland & Møn. Blandt andet har de været på krea-værksted og kørt elmotorcykel på den danske savanne. Få familiens bedste oplevelser her.

#1 Camping i sus og dus

Feriepiloter - campingferie

Foto:Mads Tolstrup

Line: Alle tre campingpladser udmærker sig ved, at de ligger midt i den fedeste natur. Feddet Strand Resort har bare det hele og er et slaraffenland af aktiviteter for hele familien. Her kan man ride på hesteryg, stå på SUP-board, sejle kajak, svømme i den store indendørspool, spille padletennis eller tage til stranden. De Hvide Svaner er lidt mindre og intim med et fedt poolområde, og så ligger det uforstyrret, men tæt på den hyggelige havneby Karrebæksminde, hvor der er lidt mere knald på. Camp Møns Klint er en skøn naturplads omringet af frodig skov med Møns Klint lige i nærheden. Her sov vi i telt og lavede morgenmad over bål med krydderurter fra køkkenhaven i bedste Nak og Æd-stil. Der var også mulighed for at lave masser af fede outdooraktiviteter såsom mountainbike, vandring, tennis og minigolf.

#2 Masser af wow-faktor

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Line: Skovtårnet er på alle måder imponerende. Vejen til tårnet går via en træbro igennem den grønne skov, og pludselig står man foran det her gigantiske bygningsværk, der ligner noget fra en film. Men Camp Adventure er så meget mere end Skovtårnet, og man kan sagtens bruge en hel dag der. Vi var rigtigt begejstrede for at klatre i trætopbanerne, hvor vi alle fik prøvet nogle grænser af. Vi kunne være blevet ved og ved og ved. Camp Adventure har også gjort rigtig meget for at skabe et hyggeligt miljø med streetfoodmarked, bålhygge og glampingtelte midt i det grønne. Det var næsten som at være til festival eller på spejderlejr.

#3 Vild natur

Feriepiloter - campingferie

Foto:Line Lind

Line: Det er et helt unikt landskab, der møder en ved Faxe Kalkbrud. Vandet er så blåt, at det ser helt uvirkeligt ud – man skulle næsten tro, at nogen havde pillet ved kontrasterne. Men den er god nok, det er faktisk SÅ blåt! Kalkgraven gemmer på massevis af fossiler, og man kan godt selv begynde at grave efter de fortidshistoriske fund med hammer og mejsel, men vi var glade for at have en guide med fra Geomuseum Faxe, som kunne fortælle os, hvad vi skulle kigge efter. Vi fandt masser af koraller fra det koralrev, der engang har dækket hele området. Det mest opsigtsvækkende fund i årtier er gjort af en tiårig dreng, så vi håbede til det sidste, at familiens to yngste ville finde et skildpaddeskjold eller en hajtand.

#4 Kunst i særklasse

Foto:Emilia Therese/Museum Sydøstdanmark

Line: Til at starte med tænkte vi helt ærligt: Hvad skal en 11- og en 14-årig lave på et glasmuseum? Men Holmegaard Værk er et super sted for hele familien. Det var fedt at se glaspusterne in action ved de glohede ovne og være kreative sammen. Vi fik nemlig mulighed for at lave vores egne kunstværker, som blev sandblæst, så vi kunne få dem med hjem til vindueskarmen. Jim Lyngvild har lige nu en udstilling med storslåede kjoler, smykker og en glasbuste af H. K. H. Dronning Margrethe, som er gennemført æstetisk. Da min mor hørte om det, blev hun ellevild. Så nu skal hun også forbi glasværket i løbet af sommeren. Vi sluttede besøget af på Restaurant Holmegaard, hvor vi fik godt, dansk smørrebrød og den bedste madoplevelse på hele turen.

#5 Hyggelige havnebyer

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Line: Karrebæksminde og Klintholm Havn summer af liv på en varm sommerdag og er på mange måder østkystens pendant til Skagen. Det er superhyggeligt at sidde på en restaurant nede ved vandet og se bådene lægge til kaj eller glide ud på åbent hav. I Karrebæksminde har man bevaret det gamle fiskermiljø, og flere gange om dagen lukker den grønne græshoppebro, der forbinder Enø med fastlandet, op og i. Vi sad på førsteparket til det hele med en stor vaffelis i hånden fra Enø Bageri, der laver is fra bunden på økologisk mælk. Mums, de var gode!