Feriepiloter - vandreferie

Sådan så vandreferien ud - se programmet dag for dag

Foto: Mads Tolstrup

Feriepiloterne tilbagelagde over 100 km. da de vandrede gennem store dele af Sydsjælland & Møn. Se turen her, hvis I vil prøve kræfter med samme rute eller blot bruge den som inspiration til jeres egen tur.

Dag 1: Ankomstdag i Rødvig

Feriepiloterne starter deres uge i skønne Rødvig på Stevns. Her har de tid til at udforske byen, nyde det hyggelige havneområde samt teste deres balanceevner med SUP-kursus hos Limelight Watersports.

Dagens lækre middag og nat nydes hos Konference og Hotel Klinten.

Konference og Hotel Klinten

Foto:Morten Holtum

Dag 2: Stevns Klint Trampesti

Bøgeskov Havn – Rødvig, ca. 19 km.

Feriens første etape går på den kystnære vandresti, Stevns Klint Trampesti, der går på toppen af UNESCO Verdensarv Stevns Klint og med fantastisk udsigt over Østersøen hele vejen. På ruten vil I møde nogle fantastiske højdepunkter såsom Stevns Fyrcenter, Højerup Gammel Kirke, Boesdal Kalkbrud og ikke mindst Koldkrigsmuseum Stevnsfort, hvor I med fordel kan booke en guidet rundvisning og opleve de underjordiske gange og imponerende terræn med missiler og militær køretøjer. 

Rødvig Kro og Badehotel vandt i 2020 titlen som Årets Bedste Badehotel. Her nydes aftenens middag, hvor I finder moderne kroklassikere lavet af stevnske råvarer.

 

         Hent etapens GPX filer          

Feriepiloter - vandreferie

Foto:Mads Tolstrup

Dag 3: Sjællandsleden

Rødvig – Faxe Ladeplads, ca. 20 km.

Vandringen i dag går på en del af Sjællandsleden som går langs kysten fra Rødvig til Faxe Ladeplads – og primært langs stranden, så forbered jer på en dag med sand under fødderne, duften af havet og lyden af bølgeskvulp. 

Dagens overnatning foregår på Slangerupgaard Bed & Breakfast i vaskeægte Morten Korch-stemning med bindingsværkshus og stokroser.

           Hent etapens GPX filer          

  Dag 4: Lagunestien

  Bisserup – Karrebæksminde/Enø, ca. 12 km.

  Vandringen går i dag på Lagunestien fra Bisserup Havn langs strand og gennem skov af den sydsjællandske vestkyst mod charmerende Karrebæksminde og Enø – hele vejen med en smuk udsigt over Karrebæksminde Bugt. I sommermånederne summer Karrebæksminde af liv, og her er rig mulighed for at få en god frokost på en af de mange fiskerestauranter eller snupper en is hos Enø Bageri, der langer hjemmelavet, økologisk is over disken. 

  Nattens overnatning foregår på Gavnø Slots udlejningshus, Sophienlyst, der ligger komplet uforstyrret på den yderste spids af Gavnø med Udsigt til vand og dådyr. Sophinelyst ligger på den anden side af Karrebæk Fjord, og her er det altid muligt at leje en båd eller blive sejlet på tværs af den smukke fjord af Marine Event.

           Hent etapens GPX filer          

  Foto:Tage Klee

  Dag 5: Besøg på Gavnø Slot og Næstved

  Dagen starter i Gavnø Slotspark og en tur op i trækronerne med Gavnø Go Fly. Her kan i nyde formiddagen på det eventyrlige rokokoslot og se den smukke slotshave, nordens største private malerisamling og svæve fra træ til træ. Efter frokost går turen ind til Rådmandshaven ved Næstved centrum og Slusehuset, hvor I kan nyde et par timers sejltur i kano på Susåen. Susåen er Danmarks femte største å og snor sig smukt gennem Herlufsholmskoven og Herlufsholm Skole og Gods.  

  Aftenen byder på lækre værelser, god middag og stemning på Hotel Kirstine i Næstved centrum. 

  Feriepiloter - vandreferie

  Foto:Mads Tolstrup

  Dag 6: Dagsvandring på Camønoen

  Fanefjord – Råbylille, ca. 22 km.

  Dagens dagsvandring går på den populære vandrerute Camønoen. Den officielle Camøno-rute går flere steder af landevejen, men det er muligt at gå af den alternative Camøno-rute, der går langs stranden hele vejen. 

  Aftenens middag foregår på Egn Bed & Breakfast, hvor menuen består af en gourmetmenu med årstidens lokale råvarer. Værelserne her er indrettet i smagfuld badehotelsstil, hvilket passer perfekt, da én af Møns bedste badestrande blot er 300 meter væk.

           Hent etapens GPX filer          

  Feriepiloter - vandreferie

  Foto:Mads Tolstrup

  Dag 7: Dagsvandring på Camønoen

  Råbylille – Møns Klint, ca. 17 km.

  Turens sidste – og nok hårdeste – dagsvandring fortsætter af Camønoen og bringer jer til et af Danmarks smukkeste og mest dramatiske naturfænomener, Møns Klint. Forbered jer på en dag i kuperet terræn langs klinten, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs den syv km lange kyststrækning. Snyd ikke jer selv for at opleve klinten både oppe fra Klinteskoven med en enestående udsigt over Østersøen, og nede fra stranden, hvor I virkelig kan nyde overvældende syn af klintens lodrette vægge. Foruden Møns Klint er Klintholm Havn, Busende og Mandemarke bakker bestemt også et ophold værd. 

   

  Dagens etape slutter ved Geocenter Møns Klint, hvor I kan nyde en velfortjent eftermiddagssnack i caféen eller bruge lidt tid på museet, hvis kræfterne er til det. Sidst på dagen kan man tage til Møns Hovedby, Stege, hvor I kan overnatte på Hotel Residens Møen

           Hent etapens GPX filer          

  Foto:VisitSydsjælland-Møn