Koldkrigsmuseum Stevnsfort Camilla og Hanne

Attraktioner på Stevns

Foto: Mads Tolstrup

Dyk ned i historien i Stevnsfortets lange gange, mærk vinden suse i toppen af Stevns Fyrcenter eller nyd den smukkeste udsigt fra balkonen i Højerup Gl. Kirke. Mulighederne er mange! Her på siden har vi samlet nogle af de bedste oplevelser og attraktioner til en udflugt på Stevns.

Liste
Kort

Stevns Klint Experience

Af alle steder på denne kolossale planet er Stevns Klint det bedste sted at opleve sporene fra den asteroide, der slog dinosaurerne ihjel for 66 mio. år siden. Rejs med tilbage i tiden til dengang én dramatisk begivenhed ændrede alt.

Stevns Klint UNESCO Verdensarv

På Sydsjælland rejser Stevns Klint sig 41 meter op over havets overflade og giver gæster oplevelser i verdensklasse. Klinten er det bedste sted i verden at se sporene efter asteroiden, der tog livet af dinosaurerne og mere end halvdelen af alle arter på Jorden for 66 mio. år siden.

Læs mere
Stevnsfortet undergrund
Foto: Frame & Work

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

I allerforreste frontlinje lå Stevnsfort – en brik i Danmarks og NATOs forsvar under Den Kolde Krig. En historie som du måske husker, men slet ikke kender! Besøg Koldkrigsmuseet på Stevns. 

Læs mere
Højerup Gamle Kirke
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Højerup Gamle Kirke

Højerup Gamle Kirke ligger på den 30 m høje klint, der er udnævnt til UNESCO Verdensarv. Den blev indviet 1357, men havet undergravede klinten, og i 1928 styrtede koret i havet. Resten af kirken er si...

Læs mere
Stevns Fyrcenter
Foto: Tage Klee

Stevns Fyrcenter

Udsigten fra Stevns Fyr 69 meter over havet giver udsyn over det flade stevnske kulturlandskab, de militære koldkrigsanlæg ved Stevnsfortet og ikke mindst Øresund og Sveriges kyst. Stevns Fyr er et sæ...

Læs mere
Gjorslev Slot
Foto: Stevns Erhvervsråd

Gjorslev Slot

Danmarks største middelalderslot

Læs mere
Vallø Slot
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Vallø Slot

Vallø Slot ligger smukt og majestætisk, højt hævet over landskabet, og med udsigt over den blå Køge Bugt

Læs mere
Stevns Folklore Museum
Foto: Stevns Folklore Museum

Stevns Folklore Museum

Stevns Folklore Museum samler folkeminder, folkeeventyr, myter og sagn fra Stevns. Her kan du lære om elverfolket, Klintekongen og de lokale folklore, overtro og kultur.

Læs mere

VæRK 21 - Design, Kunst og Snedkerhåndværk fra Stevns og omegn

Design, håndværk og kunst på klinten. VæRK 21 - med inspiration fra sammenstødet mellem klintens skarpe linjer og havets bløde bølgeslag.  

Læs mere