Græskar

Det sker i efterårsferien

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Hold efterårsferie på Sydsjælland & Møn. Begynd planlægningen med vores guide til efterårsferiens mange oplevelser og aktiviteter på Sydsjælland & Møn.

Liste
Kort

Halloween i BonBon-Land

Glæd dig til halloween og oplev spænding og gys i BonBon-Land. Igen i år kan du opleve de populære og uhyggelige spøgelseshuse. Derudover er der Trick og Trick poser rundt i parken og forskellige konkurrencer for hele familien blandt andet Græskarjagten og Kirkegårdsmysteriet. BonBon-Land har åbent alle weekender i oktober samt hver dag i uge 42.

Læs mere

Luckyshow på Stevns Klint Experience

Stevns Klint Experience holder åbent hele efterårsferien og der er masser af god underholdning for børnene! Oplev et dragende trylleshow med fantastisk storytelling undervejs. Den interaktive udstilling byder på små spil og videoer, og derudover illustrative dinosaurskeletter. Gå på opdagelse i kalkbruddet og oplev den anderledes natur når i trænger til lidt frisk efterårsluft. 

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Efterår på Gavnø Slot

I efterårsferien er der masser af oplevelser på Gavnø - her kan du nyde det danske efterårsvejr og prøve kræfter med Gavnø Go Fly banerne og klatre rundt i trækronerne. I anledning af halloween kan du gå på græskarjagt i den uhyggelige slotspark, farvelægge halloweenmasker eller skabe flotte græskarlygter.

Alle dage fra klokken 10-16 frem til 22. oktober.

Læs mere
GeoCenter Møns Klint
Foto: Mads Tolstrup

GeoCenter Møns Klint

I efteråret er der garanteret sjov for hele familie på GeoCenter Møns Klint. Her er der masser af underholdning og aktiviteter i form af VR-briller, workshops, 3D biograf, guidede ture og meget mere. Se hele klintens smukke efterårsdragt fra Klatrebanernes trætoppe. 

Oplev DANMARKS STØRSTE VULKAN gå i udbrud både tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14.30.

GeoCenteret er åbent hver dag i uge 42 fra kl. 10-17.

Læs mere

Bliv væk i Kalvehave Labyrintpark

Labyrintparken har åbent hele efterårsferien fra kl. 10.00-17.00 og inviterer alle til sjove, udfordrende og hjernevridende aktiviteter. Kan du komme ud inden mørket falder på? Fra den 17. til den 19. oktober er der åbent helt til kl. 22.00, så husk lommelygten.

Læs mere

Efterårsferie i Næstved City

Der er masser af spændende aktiviteter i Næstved City i uge 42. Motorsavskunstneren Malik Mabe kommer fra USA og skærer figurer ud af kæmpegræskar om mandagen og tirsdagen. Det vil du ikke gå glip af. De udstilles frem til halloween på Hjultorvet. Onsdag til fredag er han i græskarværkstedet i museumshaven i Ringstedgade sammen med alle de børn, der har lyst til at lave deres egne græskarhoveder, som de kan tage med hjem. Derudover er der popkorn over bål, snobrød og saftevand. Alt sammen helt gratis.   

Efterårsferiefest på Klintholm

I forbindelse med efterårsferien holder vi en græskarfest i Gårdbutikken. Tag børnene med, køb og pluk selv et græskar og vær med i konkurrencen om det bedste udskårne græskar. Vi sørger selvfølgelig for knive og andet udstyr, der skal bruges til udskæringen. Charlotte disker op med græskarsuppe, grillpølser, græskarmuffins og andet godt, som kan købes og nydes mens børnene har travlt med arbejdet. Drikkevarer kan købes i butikken. I tilfælde af regnvejr, trækker vi ind i garagen ved siden af butikken. Butikken har åbent 10-15 og Inger Marie, Carl Gustav og deres børn vil kl. 14.30 stå for kåringen af bedste græskar. Vi glæder os til at dele denne dag i efterårets tegn med jer alle sammen.

Halloween Holmegaard Værk
Foto: Holmegaard Værk

Holmegaard Værk

Lad Holmegaard Værks store glassamling inspirere og find velkendte glas fra hele familiens barndom. I løbet af efterårsferien kan du opleve inspirerende og spændende events. Støb din egen hånd i glas, se glaspusterne blæse glasgræskar eller prøv kræfter med at puste dit eget drikkeglas. Giv plads til den kreative side i Glasatelieret, hvor du kan dekorere dit eget uhyggelige glas.

Læs mere
Stevnsfortet
Foto: Frame & Work

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

I efterårsferien får du unik mulighed for at finde ud af, hvilke kundskaber man forventede de genindkaldte soldater besad og hvordan mobiliseringen af forsvaret foregik. Du kan prøve kræfter med feltbanen, patruljestien og på skydebanen, hvor du kan skyde til måls med ufarlige, men nøjagtige kopier af de våben de mobiliserede soldater skulle bruge. Guiderne står klar til at styre jer gennem udfordringerne og fortælle mere om forsvaret af Sjælland under den kolde krig. Besøg også udstillingen Hvis krigen var kommet.

Camp Adventure

Kom og få en hyggelig, og udfordrende dag, for hele familien i de sjove klatrebaner i Danmarks største klatrepark eller gå en tur langs boardwalken ud til det imponerende skovtårn og nyd skovens smukke efterårsfarver. Klatreparken er åben torsdag til søndag i september og oktober måned fra kl. 10-18 og Skovtårnet har åbent alle dage året rundt (fra kl. 10-18 i september og oktober). 

Læs mere

Efterårsferie på Borgen

Danmarks Borgcenter holde åbent hver dag i efterårsferien. Tag ungerne med op i Gåsetårnet og nyd udsigten fra toppen, eller gå på opdagelse i de gamle ruiner på borgterrænet, der vidner om den store kongeborg, som stod tilbage i Middelalderen. 

Læs mere

Uhygge i slotskælderen på Gisselfeld

Oplev fortællingen om den sidste Fiskemester som på sin sidste vagt forårsagede digebrud, hvilket medførte store oversvømmelser omkring Gisselfeld, og som bl.a. gik ud over det omfattende slotsarkiv. Man mener faktisk, at der den dag i dag hviler en forbandelse over arkivet grundet de store oversvømmelser. I efterårsferien kan man på Gisselfeld få hele historien og opleve hvor ødelæggelserne og oversvømmelserne tog sig ud, hvilket kaos det medførte og de uhyggelige overraskelser man stødte på under oprydningen i kælderen under Gisselfeld. Det er i kælderen under slottet det foregår, og man skal være forberedt på en uhyggelig oplevelse fyldt med gys.

 

Der er også skattejagt for børn og barnlige sjæle i Slotsparken, græskar-snitning og andre overraskelser.

Efterårsferie arrangementet finder sted fra lørdag den 14. oktober til og med lørdag den 21. oktober – alle dage fra kl. 11.00 til 15.45.

Særudstilling på Geomuseum Faxe og fossiljagt i Faxe Kalkbrud

Oplev den nye særudstilling Et land af kalk og kridt, samt museets permanente udstilling Danmarks Fossile Koralrev. Hvis I vil finde jeres egne 63 millioner år gamle fossiler, kan I hver dag kl. 11 og kl. 14 tage på fossiljagt med guide i Faxe Kalkbrud. 

Læs mere
Æblernes Dag i Stege - foto: Morten Pihl
Foto: Morten Pihl

Æblernes dag i Stege

Æblernes dag er er helt igennem fantastisk dag i æblernes tegn i Stege. Der dufter af æbler alle steder, og byen er fyldt med glade gæster, mange æble interesserede folk fra Møn og Sydsjælland.

20. oktober kl. 10-16

Læs mere

Oplev Dark Sky i efterårsferien

Efteråret er en perfekt årstid til at opleve Dark Sky ved Møns Klint. På skyfrie dage kan man være heldig at se Mælkevejen og masser af lysende stjerner. Husk varmt tøj, noget varmt i termoflasken, en stol, et liggeunderlag og en sovepose. Så er der en god aften i vente.

Læs mere

Sørøvere på Færgen Ida

Færgen Ida angribes af pirater i uge 42, så der er lagt op til en vaskeægte piratuge i efterårsferien. Vær med til skattejagt og tegnekonkurrence, eller besøg træværkstedet og bag snobrød ved Bogø Havn. Kaptajn Prytz tryller med balloner på færgen og der vil i begge havne være gratis piratmost. 

Fra d. 16.-20. oktober kl. 10-14.

Læs mere
Foto: VisitSydsjælland-Møn

Kulturmuseum Øst

Oplev særudstillingen Naturfantasier fra Stevns af Laila og Peter Bennicke og børn kan være kreative i Naturfantasiværkstedet. Husk også at se den permanente udstilling Krigen og Klimakrisen. D. 28. oktober afholdes Fossilernes dag, hvor museet får besøg af amatørgeologer, der hver har en stand hvor de viser deres allerflotteste fund fra årets mange fossiljagter frem. Det vil også være muligt at få bestemt dine egne fund, så har du sten eller fossiler liggende du ikke ved hvad er, så tag dem endelig med og få dem bestemt af eksperterne.

Næstved Automobilmuseum

Besøg Næstved Automobilmuseum i efterårsferien og oplev, hvordan biler, motorcykler, knallerter, landbrugsmaskiner og fly har forandret sig gennem tiden. Der er konkurrence for børnene, hvor de kan vinde præmier og til de voksne er der gratis kaffe og kage.

Efterårsbillet Stege 2022
Foto: Møn Handelstandsforening

Efterårsbilletten i Stege

Efterårsbilletten giver adgang til en aktivitet som foregår rundt i Steges butikker. Aktiviteten indebærer bl.a. en jagt på bogstaver, som er fordelt i de butikker, der deltager og som har sat en gave på efterårsbilletten.

Billetten kan købes i Zalmiak ugen op til Efterårsferien. 

Efterfølgende kan den afleveres der igen, når man har været rundt i butikkerne, fundet bogstaverne og fået de flotte tilbud og gaver med hjem. Når man har afleveret billetten, så deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort til Møns Handelsstandsforening.

Foto: Gjorslev Gods

Gjorslev Slot

Tør du besøge slottet i mørke? 

Det 600 år gamle slot bliver indhyllet i mørket om aftenen. Det bliver så mørkt at det næsten bliver uhyggeligt. Men med din lygte i hånden, skal alt nok gå.

To gange i efterårsferien kan hele familien opleve Gjorslev Slot i mørket. Vil I hellere besøge slottet i dagslys, kan I også komme med på en klassisk rundvisning. 

Læs mere