Miniferie på Møn

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Tag en weekendtur, der er lidt udover det sædvanlige. Se vores forslag til en weekend - eller miniferie - på Møn, hvor kvalitet, aktivitet, god mad og tid til ro og refleksion er fællesnævner.

Når hverdagen skal lidt på afstand, når I har lyst til en miniferie eller når sommerferien skal planlægges er Møn lige om hjørnet. Vi har her lavet et forslag til en tur - mest for voksne - hvor I ikke skal gøre andet end at booke overnatning og oplevelser og ellers nyde tiden, hinanden og naturen på Vilde Vidunderlige Møn.

Dag 1

Med base på Camp Møns Klint får I den mest unikke mulighed for at overnatte midt i naturen, hvor der er unikke muligheder for at opleve Dark Sky fænomenet tæt på Møns Klint - midt i naturen. Efter ankomst kan I nyde dagen, gøre telt eller hytte klar til natten og hygge jer ved bålet om aftenen.

Camp Møns Klint

Foto: VisitSydsjælland-Møn

Dag 2

Gå i dybden med Møns Klint og oplev magien fra fortiden. Det er der i sandhed muligt for på det enestående GeoCenter Møns Klint, hvor fortidens undervandskæmper, som var konger af Møn da Danmark fortsat lå under havets overflade, kan opleves i 3D. På GeoCenter Møns Klint kan I blive klogere på Danmarks Fødsel, hvor der er fokus på, hvilke fortidsvæsner der har levet netop her. 

Fra GeoCenter Møns Klint er det oplagt at begive sig ud i den vilde natur på Møns Klint. Her er tre forskellige trapper som fører ned til stranden og bunden af den mægtige klint. Her kan i finde vættelys og andre fossiler fra en svunden tid. Møns Klint havde sidste sommer en sæl som fast beboer og vi håber at kunne se ham igen i 2020.

Møns Klint er uden tvivl en enestående oplevelse og hvad end I leder efter den lange vandretur eller blot at se den unikke natur er her plads til alle. Området ved Møns Klint byder på vilde planter og træer, som f.eks. bøgen, som står ranke og smukke på Høje Møn, de vilde orkideer som vokser i bedste velgående på Møns Klint - husk det ikke er tilladt at plukke dem - og ikke mindst vandrefalken som har sit hjem her.

Møns Klint

Foto: VisitSydsjælland-Møn

På Møns Klint kan I også vandre ad den 175 km. lange vandrerute Camønoen, som strækker sig over store dele af Møn. Vandreruten Camønoen leder jer af strand, mark og vej samt over Møns Klint, her kan I i sandhed opleve den enestående, foranderlige og unikke natur helt tæt på.

Dag 3

Møn er ikke blot magisk på land, også under havoverfladen kan I tage på uforglemmelige oplevelser. Under havets overflade gemmer der sig et fascinerende dyreliv, som kan ses enten med snorkel eller med eget dykkerudstyr. Tag med på Geocenter Møns Klints snorkelture hele sommeren og få muligheden for at se undervandslivet helt tæt på.

Møns Klint under overfladen

Foto: VisitSydsjælland-Møn

dag 4

For en oplevelse i særklasse kan i booke en guide, som kan vise jer nogle af Møns mest unikke skatte. Guiderne er alle passionerede ildsjæle, som brænder for Møn og for at give deres viden og passion videre. Møn gemmer på utallige oplevelser, som en guide kan fortælle om på en ny og spændende måde. Få svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når I ser naturen med egne øjne, smag på spiselige planter eller se om du kan fange en fisk fra kysten.

Naturguide Møn

Foto: Naturguide Møn

Afslutte ferien på Møn med en uforglemmelig aften - der er intet som en stille aften i den mørke natur, hvor stjernehimmelen byder på ro, skønhed og magiske minder. Når vejret er klart kan I se en stjernehimmel, som ikke ses andre steder i landet. Dark Sky Park Møns Klint er landets eneste certificerede Dark Sky Park, som garantere minimal lysforurening og maksimal mulighed for at se stjernevrimmel, mælkevejen og stjerneskud på tæt hold. Der er rig mulighed for at opleve stjernehimmelen b.la. på disse 7 dark sky stjernespots med eller uden en guide.