Her begynder gourmetminderne
Sydsjælland & Møns Gastronomiske Guide
Hotel Frederiksminde topper den gastronomiske guide på Sydsjælland & Møn, da de netop for femte år i træk, har modtaget den eftertragtede Michelin stjerne. Men der står bestemt også andre restauranter klar til at forkæle dine smagsløg! Vi giver dig her overblikket over hæderkronede restauranter på Sydsjælland.
Hotel Frederiksmindes Michelinkok
Hotel Frederiksminde
I 2016 tildelte "Michelin Nordic Guide" første gang stjerner i provinsen - herunder til Hotel Frederiksminde. Således blev 2016 året, hvor Hotel Frederiksminde modtog deres første Michelin stjerne ved køkkenchefen, Jonas Mikkelsen. Sidenhen, i både 2017, 2018, 2019 og nu også i 2020, har restauranten fastholdt den høje standard, og Michelin-stjernen bringer derfor hotellet i samme stjernesfære som Geranium, Restaurant Jordnær, Alchemist og flere andre lignende restauranter i hovedstadsområdet.
Hotel Frederiksminde har også som en af de første restauranter i Norden fået tildelt det flotte emblem, den grønne kløver, for bæredygtig gastronomi.
På restauranten får du en helt exceptionel gastronomisk oplevelse med en afslappet stemning og i idylliske omgivelser ned til Præstø Fjord. Maden tager udgangspunkt i lokale råvarer og naturen - herunder hotellets egen køkkenhave, hvor kokkene selv nænsomt har sået og plantet hver enkelt lille frø og stikling.
Foto:Tage Klee
Egn Boutique Hotel & Restaurant
Samler du på gastronomiske oplevelser udover det sædvanlige, så går du ikke skuffet fra Egn Boutique Hotel & Restaurant. Køkkenchefen er opflasket i det danske michelin-miljø, men tryller nu gourmetmad frem på tallerkenerne på ø-perlen Møn. Altid på sæsonens bedste råvarer og gerne fra lokale bønder og bryggerier, så vidt muligt. Både danske og internationale gæster er altid velkomne til at nyde en velsmagende gourmet middag med tilhørende vine eller blive fristet af det pirrende vinkort om aftenen. Skal aftenen og middagen sluttes af med en cocktail er der flere lækre varianter at vælge mellem, både fra den klassiske Espresso Martini til en populære Gin Hass.

Foto:Egn Boutique Hotel
Rønnede Kro
Med en historie helt tilbage til 1825, en status som Kongeligt privilegeret kro og besøg fra mange store personligheder, som fx Walt Disney, Dirch Passer og H.C. Andersen, taler historien om Rønnede Kro næsten for sig selv. Driften af Rønnede Kro er lagt i hænderne på Silje Brenna og Jonas Mikkelsen, der også driver Hotel Frederiksminde i Præstø. Derfor kan man som gæst på kroen opleve samme kvalitet og omsorg for naturen. I de autentiske og hyggelige omgivelser får de klassiske danske retter, såsom smørrebrød, Wienerschnitzel og Helstegt rødspætte, smagsløgene til at løbe i vand!
Foto:VisitSydsjælland-Møn
B-Spis
Hos B-Spis så er der fokus på det gode måltid, hvor smag, kvalitet og servering går op i en højere enhed. Menukortet følger sæsonerne og har fokus på lokale råvarer samt ingredienser hentet i skove og strande omkring Næstved.
I restauranten er der åbent for både frokost og aften, og menukortet består af smørrebrød og frokostanretninger, samt en 3- og 5- retters aftenmenu og et ala carte kort.
B-Spis ejes af Brian som tidligere har været restaurantchef på Babette i Vordingborg, han bliver akkompagneret af køkkenchefen Kristoffer som i 2019 blev kåret til Årets Kok.

Foto:Tony Nielsen
Fælles for ovenstående restauranter er passionen og professionalismen omkring råvarerne og brugen af disse. Med et fantastisk lokalområde er det muligt at skaffe nogle af de bedste råvarer fra de mange gårde - store som små.