Oplev Skovtårnet og Møns Klint tæt på København

Foto:Mads Tolstrup&Destination SydkystDanmark
Tag på en uforglemmelige dagsudflugt til to af Danmarks mest spektakulære naturoplevelser, som findes blot en kort køretur fra København.

Skovtårnet ved Camp Adventure og den betagende Møns Klint er begge kendt verden over og er bl.a. anbefalet af The New York Times og National Geographic. Kender du ikke stederne endnu, kan du her læse om, hvorfor begge steder uden tvivl burde befinde sig på din rejse bucket liste! 

Med bus fra København til Skovtårnet og Møns Klint

Bliv samlet op på hovedbanegården i hjertet af København. Herfra kan du læne dig tilbage i bussen og tage med på en guidet dagstur til Skovtårnet kombineret med stop ved Møns Klint.

Panoramaudsigt fra Sjællands højeste punkt

Første stop på rejsen er Skovtårnet ved Camp Adventure - en arkitektonisk perle placeret dybt inde i en skov, som er blevet et af Danmarks mest genkendelige vartegn. Det spiralformede tårn strækker sig højt over trækronernes top og giver et blændende 360 graders udsyn over det grønne landskab. Skovtårnet har været indstillet til og vundet flere internationale arkitekturpriser og fortjener uden tvivl en plads på enhver rejse bucket liste. 

 

Vejen til Skovtårnet går via en tre kilometer lang hævet boardwalk, som snor sig om bøgetræerne og leder over skovbundens små bække. Når I har travet turen igennem, er dagen dog på ingen måde slut. Camp Adventure har en hel palette fuld af oplevelser, som også byder på Danmarks største klatrepark, Nordeuropas største pluk-selv blomstermark, idylliske glampinghytter og et hyggeligt spiseområde med smagsoplevelser for hele familien.  

Kridhvide klinter så langt øjet rækker

Efter at have nydt den friske skovluft kan turen fortsætte mod syd til Møns Klint, hvor kridhvide klippeformationer dramatisk styrter sig ned i det azurblå hav nedenunder. Møns Klint er og bliver et af Danmarks smukkeste naturfænomener. Den lysende kridtskrænt rager hele 128 meter i vejret og for at komme fra top til bund og op igen, skal man forcere intet mindre end 497 trappetrin. Ned- og opstigningen går forbi krogede træstammer formet af vind og vejr, og i horisonten kan du være heldig at spotte en vandrefalk. Møns Klint ligger i et unikt naturområde med sit helt eget mikroklima. Her finder man både naturskov, sjældne orkidéer og et rigt dyreliv. 

Møns Klint cykling

Foto:Daniel Villadsen

På toppen af Møns Klint findes Danmarks sejeste sciencecenter GeoCenter Møns Klint. Her kan både store og små rejse 70 mio. år tilbage i tiden og blive klogere på Danmarks fødsel. Den interaktive udstilling med VR-briller og 3D-biograf sender besøgende helt tæt på både forhistoriske dinosaurer og havmonstre, men også til de helt særlige svampe og sommerfugle, som findes i Møns unikke natur.