Her begynder weekendturen

Foto:VisitSydsjælland-Møn&Katharina Lea

Parweekend og kæresteture

Tag en weekendtur, der er lidt udover det sædvanlige? Se vores forslag til en weekend på Sydsjælland & Møn med kvalitet, aktivitet, god mad og tid til ro og refleksion - og alt sammen i unikke omgivelser. 

I behøver naturligvis ikke at tage afsted i en weekend. Har I muligheden, så er her lige så skønt i hverdagene! 

Dag 1 - Ankomstdagen

Hvorfor ikke begynde jeres ferie med en lækker frokost? I højsæsonen har Martens Røgeri- og Frokostrestaurant åbent alle hverdage, og byder på en lækker, frisk frokost med alle de bedste råvarer. Med sin beliggenhed lige ud til kanalen i Karrebæksminde, er der selvfølgelig en masse gode fiskeretter på menuen. Velbekomme!
Er vejret godt, skal I naturligvis en tur ned til stranden og nyde solskinnet. Ved bageren kan I købe hjemmelavede is. 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Herefter kører I til Gavnø Slot og nyder en hyggelig stund i slotsparken. Besøg også stedets bryggeri, det eneste slotsbryggeri i Danmark, hvor I kan købe ind hos brygmesteren selv, der glædeligt vil fortælle om stedet og de forskellige produkter. 

Hvis I ikke har fået for meget øl, kører I videre til Præstø - Østsjællands super hyggelige handels- og havneby. Præstø ligger kun 40 minutter fra Gavnø. Tag en slentretur i de hyggelige smågader og se de mange fine huse. 

Foto:Tue Schiørring Fotografi

Lige ud til Præstø Fjord, for enden af den gamle bydel ved Torvet og Klosternakken, ligger Hotel Frederiksminde. Ja, dén Frederiksminde! Restauranten, der i 2016, 2017 og 2018 modtog en Michelinstjerne i Michelin Nordic Guide. Her er det naturligvis bedst at have bestilt bord, da stedet er meget populært - Michelin stjerne eller ej. Prisen skal I heller ikke lade jer skræmme af. I kan nemlig nyde en skøn 3-retters menu for under 500 kroner pr. næse. Og der er altså ikke snydt med kvaliteten. Kun de bedste råvarer bliver brugt i køkkenet hos Jonas Mikkelsen, som er køkkenchef på stedet. 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

I kan naturligvis vælge at overnatte på Hotel Frederiksminde, eller I kan bruge små 15 minutter på at køre til Jungshoved, hvor den skønneste Præstegaard ligger. Med nyrenoverede værelser, et royalt besøg værdigt. - Slap af og nyd, at I er til!

Dag 2 - Den store aktivitetsdag

Når I er udhvilet og har fået morgenmad, så er det tid til at komme afsted. Kør ud mod Møns Klint, og stop på vejen ved Camp Møns Klint - turen hertil tager ca. 45 minutter. Her kan I leje cykler og heste (kræver aftale på forhånd), hvis I skulle have lyst til en ridetur. Det er den mest fantastiske tur, når I tager afsted mod Møns Klint og ser udsigten udover Østersøen, de hvide klitter og det grønligt farvede vand. 

Gør stop ved GeoCenter Møns Klint, hvor I kan tage trapperne ned til kysten og lede efter fossiler eller gå en lille tur og nyde hinandens samvær. Når I kommer op ad trapperne, kan I spise frokost i den hyggelige café ved GeoCenteret. Har I tid og overskud, er en guidet tur bestemt værd at overveje. 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Når I kommer tilbage til Camp Møns Klint, skal I ikke snydes for en tur gennem Liselund Slotspark med det gamle slot i baggrunden. Her er så smukt og fredfyldt og god mulighed for et lille pusterum. Dernæst bør I tage en tur ud til Nyord. Nyord ligger kun en halv time væk. På vejen kører I gennem den smukke skov ved Ulvshale, og når I kommer frem parkerer I udenfor Nyord by. Det er nemlig ikke tilladt at køre bil herinde. Byen er ikke så stor, men den emmer af hygge og de lokales kærlighed til stedet. Tag et smut forbi rundkirken eller Noorbohandelen, hvor I kan købe lokale specialiteter - lige fra spiritus til sennep og meget mere. I deres café kan I også få en kop kaffe til lige at blive frisket op, inden I fortsætter turen.  

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Nu er I formentlig ved at være trætte efter en lang og aktiv dag på Møn. Med den nyligt indtagede kaffe er I forhåbentligt friske på at køre  til Stevns, kun 45 minutter fra Nyord. Her kan I nemlig få et skønt gourmetophold på Vallø Slotskro. I skal således ikke tænke på mere for i dag! Læn jer tilbage og nyd stedets fantastiske 4-retters menu. Derefter er der dømt afslapning i de smukke omgivelser. 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Dag 3 - Hjemrejsen (med oplevelser undervejs)

Efter en god nats søvn oven på en lang dag, så er det altid rart med en god og nærende morgenmad. Når I har pakket kufferterne og læsset bilen, så er der lige et par ting, I skal nå, inden I kører hjem. Stevns Klint er blevet optaget på UNESCOs liste over Verdensnaturarv, og når I er lige i nærheden (30 minutter væk), ville det være synd at gå glip af sådan en oplevelse. Ved Højerup Gl. Kirke kan I få den smukkeste udsigt over klinten, men skal I have synet af fiskeleret og kalkaflejringerne med, så skal I ned af trapperne og ned til kysten, hvor I får det bedste udsyn.

Foto:VisitSydsjælland-Møn

10 minutter herfra ligger Stevnsfortet, også kendt som Koldkrigsmuseet. For ikke så mange år siden var Stevnsfortet stadig aktivt, og lå således i den allerforreste frontlinje, hvis der skulle komme angreb fra øst. Fortællingerne vil vi overlade til stedets dygtige guider, da de er helt unikke! En guidet tur varer ca. 1½-2 timer, og leder jer blandt andet ned i det underjordiske fort og ud til et helt utroligt udsigtspunkt. 

Foto:VisitSydsjælland-Møn

Herfra foreslår vi en hyggelig frokost i de flotteste rammer på Rønnede Kro. Herefter kan I vælge at køre til Gisselfeld Kloster, som kun ligger 10 minutter fra kroen. Klosteret er et smukt i sig selv, men besøg også nabobygningen, Paradehuset, som er det hyggeligste orangeri. Overalt vokser her blomster og planter, og midt i det hele kan I nyde en kop kaffe som afslutning på nogle oplevelsesrige dage. 

Vi håber nu, at I har fået en oplevelse udover det sædvanlige, og ikke mindst har hygget jer på turen! Og så er det vist på tide at komme hjem.